måndag 21 maj 2012

Med smak av både försommaren och julen, samtidigt!

En och annan portion rabarberpaj med vaniljsås har slunkit ner senaste veckorna. Rabarber hör försommaren till. Liksom nejlikor julen. Detta är en blandning av båda!
Fick tips om rabarberdricka av en grannfu. Sonen tyckte det smakade gott när han var över och lekte. Allt som blir godkänt av de kräsna smaklökarna är värt ett försök! Jag är annars inte mycket för att safta och sylta, men detta var riktigt lätt. Och gott! Frisk smak av både försommaren och julen. Drycken är god både varm och kall.
Rabarberdryck
1kg rabarber
2 l vatten
4 st hela nejlikor
1 st kanelstång
2 dl socker
1 st citron

Skölj och skär rabarbern i bitar. Koka med vatten, nejlikor och kanelstång i ca 20 min. Tillsätt socker och saften från citronen. Sila.

Inga kommentarer: